top of page

MINUSTA

 

Olen laulaja, monitaiteilija ja muusikko, joka inspiroituu luonnollisesta äänestä ja muinaisesta suomalais-ugrilaisesta perinteestä. Lähestyn musiikkia kokonaisvaltaisesti performassitaiteen tulokulmasta. Taiteellinen työskentelyni pohjaa kehollisuuden, rituaalitaiteen ja suomalais-ugrilaisen perinteen yhteyksien tutkimiseen. Luon kokonaisuuksia, joissa perinne sekä aikamme eri ilmiöt ja aihepiirit kietoutuvat luontevaksi kudoksesi taiteen kentälle. 

Haltioituminen ja heittäytyminen sekä rakkaus erilaisiin kansanlaulun alalajeihin luovat pohjaa taiteelliselle työskentelylleni. Vanhan musiikkiperinteen kokonaisvaltaisuus ja syvyys sekä tekstien aina ajankohtaiset teemat luovat maailman, jossa ei ole ääriviivaa ja se kiehtoo minua. Laulaminen ja musiikki kannustavat itseni ja oman luontoni äärelle, kuuntelemaan syvintä olemusta ja kunnioittamaan elämää maapallolla.

Dynaamisena, käytännöllisenä ja lämpimänä ihmisenä hyödynnän laajalti taiteellista ja pedagogista osaamista, jota on kertynyt matkalla kuvataiteilijan tutkinnosta hoitoalan kautta teatteriprojekteihin ja lopulta musiikin ammattilaiseksi. Taiteellisen työskenetelyn rinnalla olen tehnyt vaihtelevasti opetustyötä mm. kansanlaulukurssien ja muistisairaiden kuorotoiminnan ohjauksen muodossa.

Olen valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta kansanmusiikin koulutusohjelmasta perehtyen musiikkiterapiaan, karjalaiseen äänellä itkuperinteeseen sekä rituaalitaiteeseen.

bottom of page